Оторизиран BOSCH дизел сервиз   •   Оторизиран сервиз на ретардери VOITH   •   Оторизиран сервиз на автоматични скоростни кутии VOITH
Промоции

Автоматични скоростни кутии

РЕБО ООД извършва следните услуги, свързани с автоматични скоростни кутии:

  • Диагностика на автоматични скоростни кутии DIWA.3 и DIWA.5 на VOITH
  • Ремонт на автоматични скоростни кутии DIWA.3 и DIWA.5 на VOITH
  • Ремонт извършван по технология на производителя
  • Доставка на оригинални резервни части VOITH
  • Експресни доставки на части
  • Доставка на обменни изделия VOITH (отремонтирани в заводите на производителя с 1 година гаранция)
  • Смяна на масло
  • Гаранционен и извънгаранционен сервиз
  • Мобилни услуги в цялата страна: за да заявите екип, който ще извърши диагностика на повредите на автоматичната скоростна кутия DIWA, моля обадете се на тел: 0888 60 24 66 или 0889 34 16 26

Принцип на действие на автоматични скоростни кутии VOITH DIWA

В средата на скоростната кутия DIWA се намира хидродинамичният преобразувател (1). Пред него са: спирачката на колелото на помпата (2), директният амбреаж (3), диференциалът (4) и входящият амбреаж (5), както и амбреажа за 4-та скорост (10) с концепция като overdrive. Зад преобразувателя, един планетарен механизъм (6) обединява хидродинамичната и механична мощности. Последната двойка на планетарния механизъм задейства задната скорост и ретардера (7).

Хидравличен амортисьор на торсионни вибрации (8) намиращ се на входа на скоростната кутия, намалява вибрациите предадени от мотора. Превключването на скоростите се извършва чрез електрохидравлично управление с помощта на електроклапани. Редът на предавките се задава от компютър.

Охладителят (9) на автоматичната скоростна кутия VOITH е интегриран в охладителната система на мотора и това гарантира незабавното евакуиране на топлината. Циркулацията на масло в скоростната кутия е конструирано по такъв начин, че да поддържа нивото на температурата в най-ниски стойности и да не влияе на работните параметри, дори и при входящи високи температурни стойности на охлаждащата течност.

Автоматична скоростна кутия DIWA.3 на VOITH

Автоматична скоростна кутия DIWA.3

Автоматична скоростна кутия DIWA.3 на VOITH
Автоматична скоростна кутия DIWA.3 на VOITH

Автоматичната скоростна кутия DIWA.3 на VOITH, с електронно управление Е200 и диагностичен софтуер DIWAGNOSIS е предназначена за всички оператори, които искат да карат икономично. Предимството е в хидродинамичния преобразувател, който заменя първите 2 скорости на конвенционалната скоростна кутия. Не се сменят скорости при потегляне – това осигурява комфорт и сигурност на оператора и пътниците.

Автоматична скоростна кутия DIWA.5 на VOITH

Автоматична скоростна кутия DIWA.5

Автоматична скоростна кутия DIWA.3 на VOITH
Автоматична скоростна кутия DIWA.3 на VOITH

Новата автоматична скоростна кутия DIWA.5 на VOITH, с електронно управление Е300 и диагностичен софтуер ALADIN е идеално предложение за автобуси. DIWA предлага рентабилна експлоатация: осигурява до 20% повече въртящ момент, 10% увеличение на мощността, намалена консумация на гориво, подмяна на филтъра без източване на маслото и смяна на масло на 180 000 km.

Видове автобуси, оборудвани с автоматични скоростни кутии DIWA

В наши дни повече от 200 000 автобуса в цял свят са оборудвани с автоматични скоростни кутии DIWA. Те са предназначени за монтиране на midi bus, градски автобуси и многоместни автобуси.